Description
Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego. To dzięki temu wyjątkowemu połączeniu, uzyskuje bardzo urozmaicony skład i dość dużą wartość odżywczą. Charakteryzuje się brunatną barwą często z zielonkawym odcieniem (zieloną, przed skrystalizowaniem, a po nim jasnobrązową lub ciemnobrązową), ma bardzo słabo wyczuwalny, lekko korzenny zapach, słodki smak (czasem z łagodnym gorzkawym posmakiem). Smak tej odmiany miodu zależy od roślin, z których pozyskiwany był surowiec. Miód nektarowo-spadziowy jest często niesłusznie lekceważony jako niegatunkowy. W rzeczywistości pod względem bogactwa składników niewiele ustępuje on miodom spadziowym, a często przewyższa je smakiem i aromatem.
chudnij podczas snu, kasza jaglana kuskus, różaniec z pereł, rhodioli, ceny hurtowe mąki, van 6
yyyyy