Description
Silna przyprawa Gałka muszkatołowa nie jest uważana botanicznie za orzech, lecz za rdzeń owoców podobnych do brzoskwini. Gałka muszkatołowa ma aromatycznie- delikatny zapach i odrobinę pieczący, silnie aromatyczny, ciepły smak. Jego bardzo charakterystyczny zapach jest bardzo eteryczny i aromatyczny. Także w smaku rozprzestrzenia on ciepłą pikantność, która wykazuje lekko gorzkie, a zarazem słodkie niuanse z dodatkiem drewnianych nut. Porady & Przygotowanie: Gałka muszkatołowa jest bardzo uniwersalną przyprawą. Oprócz tradycyjnego zastosowania w kuchni orientalnej nie można sobie bez niego wyobrazić także kuchni europejskiej. Jest ważną częścią niektórych potraw z ziemniakami i warzywami. Przyprawia także mięso mielone, ragout z cielęciny i drobiu, kotlety cielęce i wiele innych. Nie może go zabraknąć nie tylko w pikantnych potrawach, lecz także w słodkich daniach jak ciasta, ciasteczka, kompot czy poncz i likiery. Wskazówka: wystarczy już niewielka ilość. Składniki: Muskat bio
kosmetyki domowe spa, sofora japońska sklep, sylveco kraków, kakao fair trade, shark 60, kwas omega 3 występowanie, czy napoje energetyczne działają, olej ze słodkich migdałów, saw palmetto działanie, moringa liofilizowana, yerba mate zawartość kofeiny, orzechy włoskie łuskane cena, miodowe włosy, lawenda właściwości
yyyyy