Description
Japoński makaron pszenny występujący w postaci cienkich lub grubych wstążek. Popularny zwłaszcza na południu Japonii. Przywędrował tu za sprawą chińskich mnichów buddyjskich, podróżujących po Japonii. Spożywa się go głównie w zupach. Do przysmaków należy także smażony z mięsem i warzywami. Sprawdzi się również na zimno z sosami do maczania. Jest uniwersalny. Sekret dobrego udonu polega na ugotowaniu go tak, aby był sprężysty i dawał się lekko rozciągnąć. Polecamy go do naszej tradycyjnej pomidorówki.Skład: mąka pszenna 99%, sólPrzechowywanie: w suchym miejscu.Wartości odżywcze (w 100g/100ml)Wartość energetyczna 1492kJ/357kcalTłuszcze 1gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3gWęglowodany 73gw tym cukry 1,7gBiałko 13gSól 1g——————————————————————————–Chcesz o coś zapytać? Pisz lub dzwoń:e-mail: biuro@paleczkami.pltelefon: +48 694 512 522Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.——————————————————————————–
balsam krzemowy, czystek napar, mąka dla diabetyków, jagody acai dawkowanie, obieranie migdałów, syrop z cebuli z miodem i cytryną przepis, popcorn do mikrofali, zdrowy błonnik, kora szakłaka amerykańskiego, pasożyty zioła, pokrzywa działanie, ile idzie przesyłka kurierska pocztex, papryka grillowana marynowana, sól himalajska różowa zastosowanie
yyyyy