Zakwasownia (Zakwasy, Kimchi, Kombucha) KOMBUCHA LAWENDOWA BIO 330 ml – ZAKWASOWNIA

12,44 

Description

SKŁADNIKInapar z zielonej herbaty* (woda, cukier trzcinowy*, zielona herbata* 1 %, żywe kultury bakterii*), syrop lawendowy* 5 %, napar z lawendy* 5 % (woda, lawenda*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNapój naturalnie musujący na bazie naparu z herbaty i lawendy, poddany procesowi fermentacji. Produkt niepasteryzowany.Ma przyjemny lekko kwaskowaty smak. Jest idealna alternatywą dla piw i napojów gazowanych. Może zawierać do 1,2 % alkoholu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna – 18 kJ/4 kcalTłuszcz – <0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – <0,5 gw tym cukry – <0,5 gBiałko – 0,3 gSól – 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU.UWAGAJeżeli w Twojej butelce widzisz zawiesinę, jest to naturalny grzyb herbaciany. Wykorzystaj go do przygotowania własnej kombuchy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKIWEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)PRODUCENT – NAZWA I ADRES:Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator Sp.J

wodorosty jadalne, żywność od rolnika wrocław, zawroty głowy menopauza forum, sól himalajska zastosowanie w kuchni, dobra herbata w saszetkach

yyyyy