Description
GRIZLY Bulgur gruboziarnisty razowy 1000 g Klasyfikacja administracyjna : Produkty zbożowe Skład : Bulgur 100% Kraj pochodzenia : Turcja, Cypr Przechowywanie : przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Opakowanie : PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i korzyści: Bulgur to gruboziarnista łuskana pszenica pełnoziarnista o ciemnożółtej barwie i delikatnym smaku. Zawiera szereg ważnych składników odżywczych (mangan, magnez, żelazo i witaminy z grupy B). Jest również bogaty w wysokiej jakości białko, przeciwutleniacze i błonnik, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, a także zapewnia uczucie sytości. Ponadto Bulgur ma niski indeks glikemiczny w porównaniu do zwykłej pszenicy. Dlatego nadaje się do utraty wagi. Zastosowanie: Bulgur znamy głównie jako składnik kuchni orientalnej. Jednak również w naszym kraju zyskał na popularności. Stosowana jako dodatek do mięs oraz jako składnik dania głównego. W połączeniu z warzywami bardzo ładnie prezentuje się na talerzu i świetnie smakuje. Polecamy go również do zup, nadzień czy klopsików. Świetnie komponuje się również z roślinami strączkowymi , gdzie razem tworzą bardzo pożywne połączenie. Sposób przygotowania: Bulgur gotuje się podobnie jak ryż, czyli około 15 minut. Od Ciebie zależy, czy przyzwyczaisz się do nalewania dwa razy więcej wody lub bulionu, czy też do smażenia wcześniej masła, oleju lub cebuli. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na smaczne dania zbożowe. Jest to grubo mielona pełnoziarnista pszenica, która ma delikatny orzechowy smak i nadaje się jako dodatek lub baza do sałatek.
zdrowa dieta po 50, erytrytol vs ksylitol, farmina polska, erytrol co to jest, dezodorant diy, magnez cardio cena, koktajle owocowe przepisy, lukrecja dzialanie, ryż właściwości
yyyyy