Rafex Pieprz zielony mielony 1kg

100,00 

Description

CharakterystykaSłodka nuta i wysublimowana ostrość to dwie cechy pieprzu zielonego, który podbił serca kuchni całego świata. Jest nieco mniej pikantny od pieprzu czarnego, mimo że wytwarzane są z tej samej rośliny. Kluczowe znaczenie ma w tym przypadku proces suszenia, któremu poddaje się niedojrzałe jagody pieprzu czarnego.ZastosowaniePieprz zielony swym wyjątkowym smakiem i wyraźnym aromatem wzbogaca każde danie. W sposób delikatny wprowadza do potraw nieco pikantności i korzennego zapachu. Stosowany jest do doprawiania potraw zarówno tradycyjnych w polskim menu, takich jak rosół czy kotlet schabowy, a także dań z kuchni światowej, w tym orientalnej, włoskiej czy meksykańskiej. Pieprz zielony wybornie smakuje w kompozycji z drobiem, wieprzowiną i wołowiną, nada też głębokiego i wyraźnego smaku rybom i owocom morza. Wzbogaci również dania makaronowe, takie jak spaghetti czy lasagne oraz warzywa pod różną postacią. Pieprz zielony stosuje się również do uwydatnienia smaku farszów, a także podkreślenia charakteru sałatek.CiekawostkaPierwsze informacje na temat pieprzu znaleziono w Indiach – pochodzą sprzed 4000 lat.

yerba la merced, ostropest sposób użycia, equilibra aloes, olej arganowy do spożycia, do trawników, chrupki kukurydziane właściwości, zucca, liście moringa jak stosować

yyyyy