Description
SKŁADNIKIbiałko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego.Opakowanie 40 g odpowiada 8 białkom jaj.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniuWartość energetyczna: 182 kJ/43 kcalTłuszcz: <0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWeglowodany: 4,3 gtym cukry: <0,5 gBłonnik: 1,5 gBiałko: 4,8 gSól: 0,15 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA10 g (ok. 2 łyżeczki) substytutu białka i 75 ml wody zastępują 2 białka jaj. Do substytutu białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż piana będzie sztywna.UWAGANa każde dodatkowe 10 g produktu czas ubijania wydłuża się o 1 minutę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
mangochili, czarnuszka olej czy nasiona, do usuwania kamienia, dlaczego jakub, amylaza lub pepsyna, awoko, b1 tiamina, nasiona chia właściwości i zastosowanie, jak spożywać jarmuż, korzeń mniszka lekarskiego właściwości, dieta ketogeniczna gdansk, krzem w żelu, spaghetti z owocami morza biedronka, produkty wysokotłuszczowe, lecznicza, pasta konopna, chilli g, słoik na kiełki, plamienia w ciąży po luteinie, eko sklep katowice
yyyyy