Description
Skład:jałowiec, gorczyca mielona, rozmaryn, cząber, papryka ostra, słodka, kolendra mielona, gałka muszkatołowa, liście laurowe, ziele mielone, cebula. Charakterystyka:Przyprawa mexykańska jest prawdziwym miksem zielonych dodatków, które są obowiązkowym dodatkiem wielu dań w wielu kuchniach. Obowiązkowym dodatkiem kuchnie meksykańskiej jest oczywiście ostra papryka i ją można znaleźć oczywiście również w tej mieszance. Poprawi ona smak wielu dań oraz będzie idealnym dodatkiem dla fanów pikantnej kuchni. Warto, aby Zastosowanie:Zastosowanie przyprawy mexykańskiej jest naprawdę szerokie. Można dodawać do sosów dzięki, czemu zostanie uzyskany ciekawy smak oraz aromat, który docenią zwłaszcza ci, którzy lubią kuchnię z odrobiną nutki pikanterii. Mieszanka jak najbardziej znajdzie zastosowanie również w przypadku mięsa. Poza sosami oraz porcjami mięsa nada się świetnie również do zup na, co wskazuje chociażby obecność liścia laurowego. Ciekawostki:Ostre papryczki, które wchodzą właśnie w skład przyprawy mexykańskiej są wyjątkowo ciekawym tematem. Otóż istnieje specyficzna odmiana zielonych papryczek zwanych shishito. Ich zaskakującą właściwością jest nieujednolicony smak. Każda smakuje inaczej. Możesz trafić równie dobrze na ostrą lub łagodną.
kultury probiotyczne, zastosowanie czarnuszki, liść porzeczki, suszone morele bio, szybkie dania wakacyjne, jay day, picie cytryny na odchudzanie
yyyyy