Description
SKŁADNIKIekologicznafasolka biała Jaś 100 %.OPISEkologicznafasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej napolskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potrawjednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłembłonnika i białka roślinnego.SPOSÓBPRZYGOTOWANIAuprzednionamoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkościw świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniecgotowania.WARTOŚĆODŻYWCZA W 100 gWartośćenergetyczna 1395 kJ/333 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasytłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 60 gw tym cukry2,1 gBłonnik 15 gBiałko 23 gSól 0,04gZALECANEWARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywaćw suchym i chłodnym miejscu.WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:jestWEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)Producent – nazwa i adres:BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNOKraj pochodzenia składników:PolskaGwarantowany termin przydatności do spożycia:90
podgrzewacze na świeczki, ryze b, algi morskie sushi, konopie siewne, brokuł cena za kg, rychwałd zioła, syrop kokosowy bio, kasza manna zdrowa czy nie, dropsy, kotlet sojowy kcal
yyyyy