Description
Masło klarowane Ghee – indyjski klucz zdrowiaZłociste masło klarowane GHEE, to doskonała alternatywa dla tradycyjnego masła w kostce. Oczyszczone, uzyskiwane w procesie wolnego podgrzewania tłuszczu posiada złocistą, intensywną barwę oraz delikatny orzechowy smak.Masło ghee powstało w 100% ze zwierzęcego tłuszczu mlecznego, oczyszczone.Ze względu na wysoką temperaturę dymienia masło GHEE może być wykorzystywane zarówno do chleba, ale i pieczenia, duszenia, a nawet smażenia pączków, czy frytek. Dodawane do zup, warzyw, kasz, ryb i makaronów podnosi ich walory odżywcze i smakowe. Nie ulega rozpadowi w temperaturach nawet o 100 stopni wyższych niż zwykłe masło (250 stopni). Jest produktem bardzo wydajnym: 1 łyżkę masła klarowanego porównać można z 4 łyżkami oleju. Masło o podobnych walorach można uzyskać w domu – jak zrobić masło klarowane? (Zobacz przepis) np. https://aniastarmach.pl/klarowanie-masla/EKOALFABET, zalety masła klarowanego ghee:- jest bezpieczne dla alergików i osób nietolerujących mleka krowiego, a także dla osób uczulonych na białka mleka, np. kazeinę oraz nietolerancję laktozy.- dzięki wysokiemu punktowi dymienia i bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych masło klarowane nadaje się nawet do długotrwałego smażenia w głębokim tłuszczu.- podczas odparowania wody zniszczone zostają wszystkie drobnoustroje, dlatego masło to może być przechowywane w słoiku nawet do 9 miesięcy, a w lodówce nawet do 15.tłuszcz mleczny* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal; Tłuszcz: 99,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g; Węglowodany: 0 g; w tym cukry: 0 g; Białko: 0 g; Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA Może zawierać mleko (łącznie z laktozą).
mąka z amarantusa do czego, inozytol preparaty, domowe spa książka, ałun co to jest, now foods nac 600 mg, przekąski dla diabetyków, sodu, olej rzepakowy smak natury, biszofit połtawski, omega 3 występowanie, nasiona chia właściwości i zastosowanie
yyyyy