Description
Do uszlachetniania szerokiej gamy dań i napojów Nasiona chia naturalnie nie zawierają cholesterolu i są szczególnie bogate w niezbędne kwasy tłuszczowe OMEGA-3 i OMEGA-6 w bardzo dobrych proporcjach. Nasiona zawierają również wysokiej jakości białko, przeciwutleniacze, minerały i wiele witamin. Nasiona chia (Salvia hispanica L.) należą do rodziny jasnotowatych, pierwotnie uprawianych przez Azteków w Ameryce Środkowej. Już wtedy wiadomo było o szczególnej naturze tej rośliny i codziennie używano nasion jako wysokiej jakości wszechstronną żywność. Na przykład w USA nasiona są używane w musli, pastach do smarowania i jogurtach ze świeżymi owocami. Zastosowanie – chia w chlebie Upiecz wybrany przez ciebie chleb z 5% nasion chia – smakuje cudownie, jest chrupiący i pozostaje świeży przez długi czas. Tradycyjne użycie chia Nasiona chia były pierwotnie używane w kuchni meksykańskiej na surowo lub podgrzewane, na przykład jako smaczny dodatek do sosu sałatkowego z nasionami lub żelem chia (1 część nasion chia zalewano 7 częściach wody i pozostawiano na 20 minut, kilkakrotnie mieszając, do spęcznienia). Tradycyjny napój – pinole Napój miesza się z sokami owocowymi lub warzywnymi oraz 2 łyżkami nasion chia. Pozostawić do spęcznienia na 10 minut i kilkakrotnie wymieszać.
rozstępy w 5 miesiącu ciąży, olej z czarnuszki dary natury, smoothie mango, terere, kaapi, poliamid i poliester, jagody goji w diecie, płyn z żyworódki pierzastej, jakie są owoce twojej pracy, zielona kawa działanie, żeń szeń ekstrakt, trądzik leczenie domowe, manuka mgo, kaszka owsiana holle, sok z korzenia łopianu, drożdże właściwości zdrowotne, wolne trawienie, sok z morwy, kinoki cleansing detox foot pads opinie
yyyyy