Rafex Zatar Halabi, receptura syryjska, 50 g

3,00 

Description

Skład:Tymianek, kolendra, anyż, koper włoski, sumak, sezam, orzechy, ziarna słonecznika, sólCharakterystyka:Unikalna i uniwersalna przyprawa kuchni Maghrebu. Przyprawa o nazwie zatar (też zathar) jest mieszanką wyjątkową, choć rzadko używaną w kuchni polskiej. Składa się ona z unikalnego połączenia tymianku, prażonego sumaka, sezamu oraz między innymi majeranku i bazylii. Całość zmielona na drobny proszek. Wszystkie składniki w tej przyprawie są naturalne, a jednocześnie różnorodnie złączone ze sobą w proporcjach sekretnych, co sprawia, że jest ona doskonale zbilansowana i wybornie smakuje podkreślając smak i aromat wielu potraw. Suszona tradycyjnie, selekcjonowana z najwyższej jakości produktów. W jednym opakowaniu znajdziemy 50 g przyprawy zatar. Zastosowanie:Do dań kuchni arabskiej. Ciekawostki:Sumak jest rośliną mało znaną i mało popularną w Polsce. To grupa roślin z rodziny nanerczowatych. Ma intensywnie zielone liście przypominające nieco paproć. Sumak prażony nadaje potrawom orientalnego charakteru.

masło orzechowe jak przechowywać, zioła na zaburzenia hormonalne, jaki ostropest kupić, fioletowa pokrzywa, gnocchi sardi, sok a aloesu, holle kasza manna, surowe, olej z ostropestu plamistego działanie, zupa szczypiorkowa, frosch, dieta omega 3, pistacja, kcl, dietetyczne śniadania, erytrol do pieczenia, młody zielony jęczmień dawkowanie, przepisy bezglutenowe, jądro pestek moreli

yyyyy