Tokyoto Ryż Do Sushi 500g 1x500g

8,08 

Opis

Ryż do sushi 500 g Tokyoto to baza do przygotowania słynnej japońskiej potrawy. Po ugotowaniu, jest jednocześnie sypki, ale też odpowiednio lepki, dzięki czemu zrolowanie go w rolki jest łatwe. Ma też delikatny smak, dzięki czemu świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Ryż do sushi 500 g Tokyoto nadaje się do wszystkich odmian sushi. Sposób użycia: ryż starannie umyj pocierając ziarna palcami, kilkakrotnie zmieniając wodę. Następnie wsyp ryż do garnka ze szczelną pokrywką, zalej zimną wodą i odstaw na 25 minut. Ryż doprowadź do wrzenia, a potem zmniejsz ogień/stopień grzania. Gotuj pod przykryciem przez około 10-15 minut. Następnie ryż pozostaw pod przykryciem przez kolejne 15 minut. Gotowy ryż przełóż do drewnianej miski (nie metalowej!), dopraw octem ryżowym do sushi Tokyoto, odrobiną cukru i soli, wymieszaj drewnianą łyżką. Smacznego! Składniki: ryż originario Wartości odżywcze: wartość energetyczna 1504 kJ/354 kcal, tłuszcz 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, węglowodany 80,4 g, w tym cukry 0,2 g, białko 6,7 g, sól 0,01 g. Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu. Kraj pochodzenia: Włochy. Dane producenta: TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo

mydło aleppo z olejem laurowym, bestseller info, natur planet olej kokosowy nierafinowany, maty gorczycowe, która dieta najlepsza

yyyyy