Description
SkładnikiZielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OpisHojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii.Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGIIlość herbaty: 2-3g na 250mlCzas parzenia: 1-3 min.Temperatura parzenia: 75-90 CZalecane warunki przechowywaniaPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
poziomka z, masa orzechowa do orzeszków, bio koko, ukryte terapie sklep suplementy, biały kominek, owoc senesu, liść oliwny meridian, mleko kokosowe puszka, bratuszyn probiotyki, koenzym q10 wit e
yyyyy